Magia sărbătorilor de iarnă

Magia sărbătorilor de iarnă

Luna decembrie nu e doar prima lună de iarnă ci și luna în care sărbătorile și buna dispoziție predomină în orice casă. Pot să spun că avem cu ce ne lăuda, iernile zdravene din satul satul nostru sunt vestite. Dar această iarnă, sinceră să fiu, fără frumoasele datini și sărbătorile specifice nu ar mai fi un anotimp frumos, special. Vreau să spun că satul nostru are cele mai frumoase datini. În primul rînd, avem un sat verde, cu brazi falnici pe care în fiecare iarnă îi împodobim. Punem cele mai frumoase jucării în cel mai frumos brad. Tododata tinem sa mentionam ca toate jucariile au fost cumparate din banii stransi de la tinerii din sat.

1

2 

Mirosul brazilor este superb iar asta este magia iernii noastre. Atmosfera de Craciun ne aduce bucurie și ne amintește cu precădere de anii copilăriei, de clipa în care visam să î-l întîlnim pe Moș Crăciun. Și desigur te gîndești cu drag la cadourile lui Moș Crăciun, la mirosul de brad și la colinde.

Dar mai mult de cît atît tradițiile legate de Crăciun aduc simboluri pe care Capaclienii le respectă deja de cîțiva ani. În data de 25 decembrie Moș Crăciun a ajuns și în Capaclia cu daruri pentru picii de la grădiniță, noi-născuți și la copii din familiile socialmente vulnerabile unde li s-au oferit dulciuri și hăinuțe.

3 

4 

5

6

7 

Lista persoanelor care sau implicat in proiect.

 1. Moș Crăciun
 2. Panainte Ion
 3. Panea Vasile
 4. Bahnar Elena
 5. Vicol Igor
 6. Colnic Gheorghe
 7. Bahnari Gheorghe
 8. Ion Gotișan
 9. Bordea Maria
 10. Gotișan Andrian
 11. Busuioc Alexei
 12. Para Marina
 13. Moraru Aurel
 14. Para Valeria
 15. Stavilă Natalia
 16. Clasa a VIII
 17. Hușanu Andreea
 18. Samoilă Cătălina
 19. Sarivan Gabriel
 20. Baraghin Dumitru
 21. Postu Cristian
 22. Butuc Victoria
 23. Florența Dumitrița
 24. Sandu Elena
 25. Sandu Sabrina
 26. Panea Mariana
 27. Petreanu Damiana
 28. Soltuz Dumitru
 29. Moraru Vera
 30. Florența Simion
 31. Hușanu Valeria
 32. Trofim Andreea
 33. Botez Iulia
 34. Roman Cătălin
 35. Panea Pavel
 36. Sandu Cristina
 37. Spinu Victoria
 38. Para Aurica

Le mulțumim tinerilor ce s-au implicat financiar și cu o prezență masiva în micul nostru proiect pentru sărbătorile de iarnă. Și celor ce nu sunt în țară le dorim multă sănătate, putere și răbdare acolo departe de cei dragi, să nu uite niciodată de locurile unde și-au petrecut copilăria.

Cu mult respect,

Para Marina,

Consilier în Consiliul Local Capaclia.