×

Grădiniță/ gimnaziu


Grădinița de copii Capaclia

Grădinița din satul Capaclia a fost fondată în anul 1985.

Capacitate după proiect: 7 grupe,160 locuri

Activează: 4grupe, 80 copii

Suprafața totala:1850m2

Suprafața funcționabilă: 1220m2

Angajați de bază: 27 persoane

Cadru de conducere: 1 persoană

Cadre didactice: 7 persoane

Personal auxiliar și de execuție : 19 persoane

Numărul de persoane angajate sunt suficiente pentru asigurarea bunei funcționări a instituției .

Conducerea grădiniței are sarcina de a conduce, împreuna cu echipa pedagogic și administrativă grădinița și este responsabilă pentru întregul proces din cadrul grădiniței.

Perioada copilăriei și cu precădere perioada primilor ani de viață are un impact durabil asupra vieții adultului. Este perioada în care copilul își dezvoltă capacitatea de a gândi, de a vorbi. Primii ani din viața copilului sunt despre atașament, afecțiune, dragoste necondiționată, siguranță și explorare. Ținând cont că o parte considerabilă din viața copilului se va desfășura în grădiniță, esențială în dezvoltarea celui mic este armonia dintre cele două medii, familial și cel educațional.

În Grădinița de copii Capaclia  prin practica educațională planificată copilul dumneavoastră este sprijinit și însoțit în dezvoltarea sa personală cât mai bine posibil și într-o atmosferă de încredere.

Date de contact:

Director:Vicol Zinainda

Telefon: 027371304

E-mail:gradinita.capaclia@gmail.com

 


Gimnaziul Capaclia

Scurt istoric:

Școala din Capaclia-Razași a fost fondată la 19 octombrie 1880 ca școală publică ministerială cu o singură clasă pentru ambele sexe. Învățătoare la obiectele laice și religie era Zinovia Ulinici. Din 1901 pe parcursul  a mai multor ani la școala ministerială  din Capaclia ,religia a fost predată de către preotul Pavel  Caitaz, care-si îndeplinea obligațiunile cu acuratețe, fiind urmat din 1931 de către preotul Valerian Paruta.

În 1966 a fost dat în exploatare un local nou cu 3 blocuri, director fiind Tarlev Petru și instituția a primit titlul de școală medie, iar in 2005 a primit statutul de gimnaziu. La moment are denumirea de Instituția Publică Capaclia.

Cladirea școlii are o capacitate de 320 locuri, este formată din trei blocuri:bl.1 și bl.2, o minisală de sport și o cantină. Cele 2 blocuri de cladire cuprind :10 săli de clasă,1 laborator,1 cab.de informatică,1 bibliotecă,1 sală pentru profesori și 1 birou. Pentru activitățile sportive în curtea școlii este amplasat un teren de fotbal cu accesorii sportive. Școala este racordată la rețeaua de apă. Încălzirea este asigurată  prin cele 2 cuptoare electrice ce folosesc ca combustibil lemne și cărbune.

Activează 16 pedagogi și învațători plus 1 cadru didactic de sprijin, personalulul tehnic și auxiliar în număr de 13 persoane.

Instituția Publică Gimnaziu Capaclia are următoarele forme de învațamânt:

-primar

-gimnazial

În care se incadrează:

-9 clase:134 elevi

-16 cadre didactice și 13 unitați de cadre auxiliare

Instituția activeză într-un singur schimb.

Director: Para Lilea

Date de contact:

Telefon:0273-71-3-07

E-mail:gimnaziulcapaclia@gmail.com