×

Concurs cu premii dedicat tinerilor alegători “Încurajăm tinerii să voteze la prezidențiale”

În cadrul alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, planificate pentru data de 1 noiembrie 2020, Centrul pentru Dezvoltare Educațională desfășoară proiectul “Exersează-ți dreptul la vot – Informarea tinerilor alegători despre procesul electoral și procedura de vot”.

În contextul lansării platformei digitale interactive pentru tinerii votanți, care va conține materiale informative și directive utile despre procesul electoral și procedura de votare, Centrul pentru Dezvoltare Educațională lansează concursul “Încurajăm tinerii să voteze la prezidențiale” care va consta într-o scrisoare deschisă pentru tinerii alegători din Moldova de a promova votul în rândul altor tineri și a încuraja participarea acestora la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Concursul este destinat tinerilor/-ele alegători/-oare, cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani și are drept scop sensibilizarea și motivarea colegilor să meargă la vot, să se implice activ în democrația de mâine și să-și exerseze dreptul constituțional de a vota.

Doritorii de a participa la concurs trebuie să expedieze un material sub forma unei scrisori deschise/solicitare publică cu volum de cel mult 1 pagină prin care să motiveze tinerii să meargă la vot. Termenul limită este data de 25 octombrie 2020. Articolele/scrisorile/solicitările care vor corespunde criteriilor vor fi publicate pe platforma online interactivă a proiectului “Exersează-ți dreptul la vot – Informarea tinerilor alegători despre procesul electoral și procedura de vot”.

Cei mai activ autori și cele mai bune 3 materiale, vor fi premiate cu tricouri cu mesaje inspiraționale despre vot, torbe ecologice, cănuțe, cărți și alte materiale promoționale.

Așteptăm scrisorile voastre în format electronic, împreună cu datele de contact (numele, prenumele, instituția (învățământ/muncă) pe adresa contact.centruldeinstruire@yahoo.com, până la data de 25 octombrie, ora 17:00.

Pentru mai multe detalii, ne puteți scrie la adresa de email indicată.

sursa: https://www.civic.md/anunturi/granturi/53534-concurs-cu-premii-dedicat-tinerilor-alegatori-incurajam-tinerii-sa-voteze-la-prezidentiale.html